Questions 61 to 65 are based oil the following passage.
Uke a tired marriage.the relationship between libraries and publishers has long beenreassuringly dull.E—books，however，are causing heartache.
Libraries know they need digital wares if they are to remain relevant，but many publishersare too careful about piracy and lost sales to c0.operate.Among the big six.only Random
House and HarperCollins license e-books with most libraries.The others have either deniedrequests or are reluctantly experimenting.
Publishers are wise to be nervous.Owners of e.readers are exactly the customers theyneed：book—lovers with money-neither the devices nor broadband connections come cheap.Ifthese wonderful people switch to borrowing e-books instead of buying them，what then?
Electronic borrowing is awfully convenient.Unlike printed books.which must be checkedout and
returned to a physical library miles from where you live，book files can be downloaded athome.Digital library catalogues are often browsed at night.from a comfortable sofa.The filesdisappear from the device when they are due.
Awkwardly for publishers，buying an e—book costs more than renting one but offers littleextra value.
You cannot resell it。lend it to a friend or burn it to stay warm.Owning a book is useful ifyou want to savor(品尝)it repeatedly，but who reads“Fifty Shades of Grey”twice?
E-1ending is not simple.however.There are lots of different and often incompatible e-book formats，devices and licences.Most libraries use a company called Over Drive，a globaldistributor that secures rights from publishers and provides e-books and audio files in everyformat.Yet publishers and libraries are worried by Over Drive’s market dominance，as thecompany can increasingly dictate fees and conditions.
Library boosters argue that book borrowers are also book buyers，and that libraries arevital spaces for readers to discover new work.Many were.cheered by a recent Pewsurvey，which found that more than half of Americans with Horary cards say they prefer to buytheir e-books.But the report also noted that few people know that e-books are available atmost libraries，and that popular titles often involve long waiting lists，which may be whatinspires people to buy.
So publishers keep adjusting their lending arrangements in：search of the rightbalance.Random House raised its licensing prices earlier this year，and Harper Collins limitslibraries to lending its titles 26 times.
Hachita is engaged in some secret experiments，and the others are watching with heldbreath.In Britain the government will soon announce a review of the matter.The story of thelibrary e-book is a nail-biter.
61.What can be inferred from the fast paragraph?
A.Libraries are eager to keep relationship with publishers.
B.Several publishers have sold e-books to most libraries.
C.Libraries care too much about piracy and book sales.
D.Most publishers hesitate to cooperate with libraries.
62.What does the author say about electronic borrowing?
A.It call help save readers’expenses on devices and broadband connections.
B.It needs checking out and returning to the library via the Intemet.
C.It enables readers to resell the book files or lend them to friends.
D.It has a time limit for the book files downloader on the device.
63.What do we learn about Over Drive?
A.It has the privilege to offer readers various brands of e-readers.
B.It distributes e-books and audio files to publishers.
C.Its market dominance threatens publishers and libraries.
D.It devotes itself to improving conditions of e.book market.
64.According to the recent Pew survey，_____.
A.more than half of Americans choose e-books over physical copies
B.people with library cards advocate borrowing rather than buying books
C.people with library cards have to wait to borrow popular e-books
D.the desire to collect a popular book inspires people to buy it
65.By“a nail-biter”(Line 4，Para.7)，the author suggests that_____.
A.it’s urgent for Librairies to cooperate with publishers
B.publishers have many secret experiments to conduct
C.it’s impossible for publishers to distribute e-books to libraries
D.many problems about e-book lending need to be solved
61.D)。本题考查对文章第 一段的理解。定位句指出，在六大出版商中，只有兰登书屋和哈珀科林斯出版集团将电子书授 权给了大多数图书馆，其他出版商有的表示拒绝，有的则在勉强试探当中，故答案为D)。
65.D)。本题考查对“a nail.biter”的理解。末段前两句指出，出版商们通过调整借阅策略以寻求平衡。兰登书屋在今年早些时候提 高了授 权费;哈珀科林斯把图书馆出借的次数限制在26次以内。最后两句提到，英国政府很快会宣告一项相关审核，图书馆与电子书的故事还在紧张地进行着。由此推知，关于电子书借阅还有很多问题有待解决，故答案为D)。