在英语考试中,阅读一直都有着半壁江山的地位,因此同学们在备考的过程中就要对阅读加以重视。如果阅读能够取得一个不错的分数,那么整体成绩也会提分不少。今天文都四六级将为大家分享2020年6月英语六级阅读理解模拟:营销观念,望考生们认真复习,并最终在考试中取得优异成绩!

英语六级阅读理解模拟:营销观念

To understand the marketing concept, ii is only necessary to understand the difference between marketing and selling. Not too many years ago, most industries concentrated primarily on the efficient production of goods, and then relied on "persuasive salesmanship" to move as much of these goods as possible. Such production and selling focuses on the needs of the seller to produce goods and then convert them into money.

Marketing, on the other hand focuses on the wants of consumers. It begins with first analyzing r.he preferences and demands of consumers and then producing goods that will satisfy them. This eye-on-the-consumer approach is known as the marketing concept which simply means that instead of trying to sell whatever is easiest to produce or buy for resale, the makers and dealers first endeavor to find out what the consumer wants to buy and then go about making it available for purchase.

This concept does not imply that business is benevolent (慈善的) or that consumer satisfaction is given priority over profit in a company. There are always two sides to every business transaction-the firm and the customer-and each must be satisfied before trade occurs. Successful merchants and producers, however, recognize that the surest route to profit is through understanding and catering to customers. A striking example of the importance of catering to the consumer presented itself in mid-1985, when Coca Cola changed the flavor of its drink. The non acceptance of the new flavor by a significant portion of the public brought about a prompt restoration of the Classic Coke, which was then marketed alongside the new. King Customer ruled!

1.The marketing concept discussed in the passage is, in essence_________.

A) a form of persuasive salesmanship

B) the customer-centred approach

C) making goods available for purchase

D) the practice of turning goods into money

2.What was the main concern of industrialists before the marketing concept was widely accepted?

A) The needs of the market.

B) The preferences of the dealer,

C) The efficiency of production.

D) The satisfaction of the user.

3.According to the passage, "to move as much of these goods as possible"(Line 3, Para.l} means________.

A) to redesign these goods for large-scale production

H) to transport goods as efficiently as possible

C) to sell the largest possible amount of goods

D) to dispose of these goods in large quantities

4.What does the restoration of the Classic Coke best illustrate?

A) Products must be designed to suit the taste of the consumer.

B) Consumers with conservative tastes are often difficult to please.

C) It takes time for a new product to be accepted by the public.

D) Traditional goods have a stronger appeal to the majority of people.

5.In discussing the marketing concept, the author focuses on_______________.

A) its social impact

B) its theoretical basis

C) its possible consequence

D) its main characteristic

答案:

1.从根本上来说,文章中讨论的市场营销理念是_____________。

A)销售人员说服劝导的一种方式

B) 一种以客户为中心的方法

C)根据人们的购买需求生产产品

D)把产品变成金钱的一种做法

[B]根据文章第2段“市场营销注重顾客的需求。它首先分析顾客的喜好和需求,然后再生产出他们满意的商品。这种着眼于顾客的销售方式就是人们所说的市场营销”,可推断,市场营销是以顾客为中心的销售方式,因此,B与文中的内容相符。

2.在这种市场营销的理念被广泛接受之前,生产厂家们主要关心的是什么?

A)市场的需求。

B)经销商的偏好。

C)生产效率。

D)用户满意度。

[C]根据文章第1段“从前,大多数工厂主要致力于提商生产效率,以及通过‘说服式的销售方式’尽可能地将产品销售出去”,故C正确。

3.根据文章所说,“尽可能地将这些产品转移”(第1段第3行)的意思是_________。

A)重新设计这些产品以便可以大规模制造

B)尽可能高效地运输产品

C)尽可能多地销售产品

D)大批量地处理这些产品

[C]在文中,作者提到“大多数工厂主要致力于提高生产效率,并依靠‘说服式的销售方式’来……像这样的生产和销售把注意力集中在卖方生产商品、然后把它们转换成金钱这一需要上”,由此可知,该词组的意思为“尽可能多地销售产品”。因此,C与此意思一致,故C正确。

4.重新恢复了经典口味可乐的这个例子很好地阐述了什么?

A)商品的设计应该贴合消费者的口味。

B)那些口味保守的消费者最难取悦。

C)一种新的产品为公众所接受是需要时间的。

D)传统型产品对于大多数人来说有着更强的吸引力。

[A]文章第3段提到“成功的商人和生产者意识到了解和迎合顾客的口味是赢利的根本保证。有一个典型的例子可以证明满足顾客需要的重要性”,而接下来文中举的就是可口可乐公司重新恢复经典口味可乐的例子,由此推断,恢复配方是为了迎合顾客的口味,A与此观点一致。

5.在讨论市场营销理念的时候,作者主要关注___________。

A)其社会影响

B)其理论基础

C)其可能带来的后果

D)其主要特点

[D]从全文来看,作者旨在向读者介绍市场营销这一概念的基本特征,即根据顾客的需求组织生产,并通过讲述可口可乐公司恢复原配方这一让人印象深刻的例子强化了读者对其基本特征的了解。因此,A、B和C均与所陈述的内容无关,只有D正确。

文都四六级英语老师希望以上关于六级阅读的分享能够真正帮助到正在复习备考的同学们。在复习过程中遇到问题是不可避免的,但是同学们一定要保持好心态,坚持不懈,相信一定会取得优异的成绩!

更多内容点击:

2020年上半年大学英语六级阅读理解汇总

【责任编辑:】