Real policemen hardly recognize any resemblance between their lives and what they see on TV —if they everget home in time. There are similarities, of course, but the cops don't think much of them.
The first difference is that a policeman's real life revolves round the law. Most of his training is in criminal law. He has to know exactly what actions are crimes and what evidence can be used to prove them in court. He has to know as a professional lawyer, and what is more, he has to apply it on his feet, in the dark and rain, running down an alley after someone he wants to talk to.
Little of his time is spent in chatting to scantily-clad (穿衣不多的) ladies or in dramatic confrontationswith desperate criminals. He will spend most of his working life typing millions of words on thousands of forms about hundreds of sad, unimportant people who are guilty —or not —of stupid, petty crimes.
Most television crime drama is about finding the criminal: as soon as he's arrested, the story is over. i real life, finding criminals is seldom much of a problem. Except in very serious cases like murders and terrorist attacks — where failure to produce results reflects on the standing of the police —little effortis spent on searching.
Having made an arrest, a detective really starts to work. He has to prove his case in court and to do thathe often has to gather a lot of different evidence. So, as well as being overworked, a detective has to beout at all hours of the day and night interviewing his witnesses and persuade them usually against their own best interests, to help him.
Choose correct answers to the question:
1.The first sentence implies that ________.
A.the life of the real policemen and that of the policemen on TV are entirely different
B.the real policemen will find the similarities if they can get home in time
C.the real policemen seldom can get home in time to watch TV
D.the policemen shown on TV can always get home in time
2.It is essential for a policeman to be trained in criminal law _____.
A.so that he can catch criminals in the streets
B.because many of the criminals he has to catch are dangerous
C.so that he can justify his arrests in court
D.because he has to know nearly as much about law as a professional lawyer
3.The everyday life of a policeman or detective is ______.
A.exciting and glamorous
B. full of danger
C.devoted mostly to routine matters
D. wasted on unimportant matters
4.When murders and terrorist attacks occur,the police______.
A.prefer to wait for the criminal to give himself away
B.make great efforts to try to track down their man
C.try to make a quick arrest in order to keep up their reputation
D.usually fail to produce results
5.What’s the best title for the passage?
A.Policemen and Detective
B.Policemen’s Life-Fun and Fantasy
C.The Real Life of a Policeman
D.Drama and Reality
3.[C] 推理判断题。本题考查对长句的理解。根据第3段第2句可以推断出答案。本题最 具干扰性的是B，按照常识,警察的工作通常都被认为很危险，但是第3段第1句由Little引出的倒装句表明了他们很少与亡命之徒交锋，并非充满危险，因此B不对;而D将在文中用来修饰people的unimportant拿来修饰“事情”,显然偷换概念，曲解原文。
4.[B] 推理判断题。本题考查对复合句的理解。答题关键在于正确理解第4段最后一句，except引出的句子暗示警方只有在遇到特别严重的犯罪时追捕罪犯才会花费很大的气力，B符合文意。本题最 具干扰性的是C,由本句第2个破折号后的内容可知此处主要强调“费不费劲”的问题，而C中的make a quick airest并未突显出原文的关键含义，不如B准确。
四六级学习群： 666855181 【一键加群】
四六级学习群1： 221340940 【一键加群】